1. DÖNEM 1. ORTAK SINAVLAR HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ DUYURU

25.10.2023 347

 

30/10/2023 Tarihinde başlayacak olan ortak sınavlarda kullanılacak senaryoların derslere göre dağıtımı aşağıdaki tablodaki gibidir.

Tüm öğrencilerimize duyurulur.

 

25-10-2023

 

 

 

Temel Eğitim - Ortaokul Konu Soru Dağılım Tablolarına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ...

 

 

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ LÜTFEN AŞAĞIDAKİ DUYURUYU DİKKATLİCE OKUYUNUZ...

Ankara Ölçme Değerlendirme Merkezinin Ortak Sınavlar Hakkındaki DUYURUSU ve Senaryo Dosyaları 


 HAZIRLANAN KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Konu soru dağılım tabloları Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinesinde il ve ilçe zümre başkanları tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanma sürecinde il ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararlara dikkat edilerek senaryolar oluşturulmuştur.

Okullarda her dersin zümre kurulları tarafından okulun ve öğrencilerin durumları gözetilerek kendilerine uygun senaryolardan birisi seçilecektir.

Okulda yapılacak ortak sınavın soruları, seçilen senaryoda yer alan kazanımlara uygun olarak hazırlanacaktır.

Senaryolar her sınav için ayrı ayrı değerlendirilerek seçilmelidir (1. sınavda 1. senaryonun seçilmesi diğer sınavlarda 2. veya 3. senaryoların seçilmesine engel değildir).

Okullarda yapılacak ortak sınavlar açık uçlu sorulardan oluşacağı için soruları hazırlayan zümre kurulları sınavın değerlendirilmesi amacıyla o sınava ait dereceli puanlama anahtarı (rubrik) da hazırlayacaktır. Değerlendirme bütünlüğünün sağlanması amacıyla her öğretmen, hazırlanan puanlama anahtarına göre sınav değerlendirmesi yapacaktır.

Konu soru dağılım tablolarında * ile işaretlenen kazanımlar uygulama kazanımlarıdır. Bu kazanımlara sınıf içi yapılacak uygulama sınavlarında yer verilecektir. Uygulama sınavlarında hangi kazanımlardan kaç sorunun sorulacağı ders öğretmeninin sorumluluğundadır.

6. sınıflar Türkçe ve Matematik derslerinden I. Dönem II. yazılı sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Bu sınavlara ait konu soru dağılım tabloları ayrıca yayınlanacaktır.

Hepinize başarılar dileriz...